Jazz_revisited_Ulm_Ingolstadt
2017, Apr, Sunday 10:07:19 posted by Gecső Glaser Judit

Ulm és Ingolstadt revisited Jazzkoncertek 2017

 

A CulturElle Közhasznú Alapítvány az előző évek nagysikerű magyar kulturális rendezvényei után Bajorországban és Baden-Württembergben idén ismét Ulmban és Ingolstadtban szervez egy-egy jazzkoncertet. Az Alapítvány és a fogadó városok ezekkel a koncertekkel emlékeznek meg a korábbi, közösen létrehozott magyar kulturális hétvégékről. Az Alapítvány a koncerteket ajándék formájában nyújtja át Ulm és Ingolstadt zeneszerető közönségének.

 

A koncertek időpontja és helyszíne: 2017. április 21., 21 óra, Ulm, Jazzkeller Sauschdall és 2017. április 23., 20 óra, Ingolstadt, Bürgerhaus / Diagonal.

 

Az Alapítvány idén a Balázs Elemér Group jazzformációt mutatja be a német közönségnek. A Szabó Gábor díjas, kiváló zeneszerző és dobos Balázs Elemér szeptettjének vendégszereplése  az év egyik kimagasló jazzeseményének ígérkezik mind Ulmban, mind Ingolstadtban.

 

Balázs Elemér formációja kiemelkedően egyéni hangzásvilágot alakított ki; ennek legfőbb jellemzői a dallamközpontúság és a különleges ritmika, amelyeket a férfi- és női hang érdekes kontrasztja tesz még színesebbé. A formáció nemrégiben megújult, a karizmatikus énekes, Szakonyi Milán mellett énekesnői poszton egy fiatal tehetség, Kiss Flóra bontotta ki szárnyait, és vált a BEG mostanra meghatározó hangjává.

 

Balázs Elemér – dob, Kiss Flóra – ének, Szakonyi Milán – ének, Balázs József – zongora, Komjáti Áron – gitár, Lakatos Pecek Krisztián – bőgő, Czibere József –  ütőhangszerek  

Empty!